maandag 30 september 2024

Johan Clarysse debuteert met 'Het geduld van water'

 

Op zondag 20 oktober 2024 stelt schilder-dichter Johan Clarysse in Hostel De Snuffel in Brugge zijn debuut-dichtbundel 'Het geduld van water' voor. De bundel is een publicatie van Uitgeverij P.
Deze bijzondere voorstelling wordt ingeleid door de dichter en Klara-medewerker Bart Stouten. Voor het muzikale luik zullen we genieten van enkele verrassende composities van muzikale duizendpoot Dick van Harst (bandoneon).

Bovendien hebben vijf collega-dichters van Johan Clarysse elk een gedicht uit de bundel gekozen dat hen bijzonder heeft geraakt. Ze zullen hun keuze kort toelichten, het gedicht voordragen en vervolgens antwoorden met een eigen gedicht. De gast-dichters zijn: Astrid Arns, Paul Rigolle, Antoon Van den Braembussche, Steven Van Der Heyden en Tania Verhelst. Johan Clarysse, die in 2021 laureaat werd van de VTB Holsbeek Poëzieprijs,  leest zelf ook een aantal gedichten voor.

“Johan Clarysse slaagt er in om met krachtige en vaak wondermooie beelden ratio, verlangens en sentiment te laten samengaan.” (Astrid Arns, dichteres, redactielid literair magazine Elders)

Praktische informatie

Plaats : Snuffel, Ezelstraat 42, Brugge
Aanmelden via brugge@masereelfonds.be en contact@uitgeverijp.be
Organisatie : Uitgeverij P | Masereelfonds

Gratis inkom. Inschrijven doe je best via: contact@uitgeverijp.be

De Schaal van Digther publiceert vanaf morgen drie gedichten uit de bundel in voorpublicatie. Waarvoor dank!


De voorstelling op ‘Uit in Vlaanderen’
Uitgeverij P
Website Johan Clarysse
Het label ‘Johan Clarysse’ op De Schaal van Digther

Eerder lieten al acht dichters zich inspireren door het plastisch werk van Johan Clarysse n.a.v. zijn tentoonstelling “This Obscure Object” in GaleriePinsart in Brugge.


  
Johan Clarysse - Foto © Paul Rigolle



Geen opmerkingen: