zaterdag 31 augustus 2024

Wat wij doen dat heet bewaren van Siel Verhanneman

Wat wij doen dat heet bewaren


Op 17 september 2024 verschijnt bij de Arbeiderspers Wat wij doen dat heet bewaren de nieuwe dichtbundel van Siel Verhanneman (1989).
Deze bundel vormt een tweeluik met haar vorige dichtbundel: Wat nu met het licht dat binnenvalt (2022).

De bundel wordt officieel voorgesteld op donderdag 26 september 2024 in Boekenhuis Theoria in Kortrijk, om 20u. Gratis toegang maar wel graag een kaartje reserveren via inge@lmbooks.be.

De Schaal van Digther is verheugd om de komende dagen in voorpublicatie drie gedichten uit Wat wij doen dat heet bewaren te kunnen publiceren.

Info over de bundel bij De Arbeiderspers:

In deze zintuiglijke, rijkgeschakeerde dichtbundel vangt Siel Verhanneman de rituelen die we nodig hebben om de angst om ouder te worden of kind te blijven te bezweren.

Siel Verhanneman heeft al veel geschreven over rouw, de vaders of het vaderschap maar nauwelijks over moeders, het moederschap of het (nieuwe) leven.

Wat wij doen dat heet bewaren bestaat uit twee delen: Psoas en Uterus. Net als in haar vorige bundel gaat Siel aan de slag met beeldende kunst en het vraagstuk Kan kunst de wereld redden?

De dichtbundel is een ode aan het verzamelen, het rangschikken, het doorgeven, het bepalen van wat blijft en onherroepelijk verdwijnt.

En Maria Barnas schreef in NRC over Wat nu met het licht dat binnenvalt deze heel mooie woorden:

De lichamelijke manier waarop Verhanneman verdriet beschrijft, doet denken aan de zintuiglijke manier waarop Clarice Lispector haar binnenwereld kan weergeven.’

Website Siel Verhanneman 
Siel Verhanneman bij de Arbeiderspers

Voorpublicatie:
* Zo 1/9/2024: Topografie
* Ma 2/9/2024: Kan kunst ons redden
* Di 3/9/2024: Kleine reis


 

 

 

 

 

Geen opmerkingen: