donderdag 26 november 2015

Grote Prijs van de Sportpoëzie in Ninove

Dertien finalisten blijven over om nog in aanmerking te komen voor winst in de eerste "Grote Prijs Sportpoëzie van de Stad Ninove"...

Het gaat om, in alfabetische volgorde, Richard Bezemer – Patrick Cornillie – Rudy de Coensel – Rik Dereeper – Astrid Dewancker – Lieve Du Bois – Sander Meij – Gilles Michiels – Leen Pil – Paul Rigolle (Digther-redacteur) – Hein van der Schoot – Matthias Vangenechten en Miel Vanstreels... Er werden 304 gedichten ingestuurd door 190 dichters. Een jury, onder het voorzittersschap van Willie Verhegghe selecteerde het voormelde sportief-poëtische elitekransje. De gedichten van de finalisten worden gepubliceerd in een gelegenheidsbloemlezing.

Wie uiteindelijk de auteur is van het "Beste Sportgedicht van 2015" wordt bekendgemaakt op vrijdag 4 december 2015 om 19:00 u. in het CC De Plomblom in Ninove. Na de proclamatie volgt een literair-muzikaal programma "Dulle Grieten" met het kruim van Vlaanderens Schrijvende Dames zijnde dit keer Saskia De Coster, Els Beerten, Griet Op De Beeck en Lara Taveirne. Dirk Leyman interviewt. Met muziek van Hannelore Bedert.

Praktisch
Vrijdag 4 december in CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove
o 19u in de foyer: proclamatie van de sportpoëziewedstrijd
o 20u in de schouwburgzaal: Dulle Grieten

Meer informatie bij de Dienst Cultuur van de Stad Ninove
Dulle grieten zorgen voor Groote literatuur" en dit
PersregioDender-Bericht

Geen opmerkingen: