woensdag 4 november 2015

Kwartet voor het einde van de tijd - Voorpublicatie

Op donderdag 19/11/2015 wordt om 20:00 u ‘Kwartet voor het einde van de tijd
de nieuwe dichtbundel van Digther-redacteur Herlinda Vekemans voorgesteld. De voorstelling gaat door in de Gentse Sint-Stefanuskerk. Tijdens een uniek orgelconcert brengt Herlinda Vekemans er samen met organist Paul De Maeyer hulde aan Olivier Messiaen. De nieuwe bundel bevat gedichten die in mooie bewegingen om en rond het werk van Messiaen werden geschreven.
Messiaen’s geloof, zijn passie voor vogels, de natuur en de kosmos, en zijn pogingen om met muziek de tijd stil te leggen vormen de rode draad in de bundel. De gedichten verruimen de thema’s van Messiaen vanuit een breder, hedendaags gezichtspunt en kunnen perfect los van de muziek gelezen worden. De bundel bevat tevens fotografische impressies van de Trinitékerk in Parijs waar Olivier Messiaen 60 jaar lang organist was.

Eerder publiceerden we op de Schaal van Digther al fracties uit de bundel. Bij wijze van verdere introductie brengen we hier in voorpublicatie de komende dagen acht gedichten uit ‘Kwartet voor het einde van de tijd’.

Extern:
Poëziecentrum – Info Boekvoorstelling
www.herlindavekemans.be

Gedichten in voorpublicatie uit ‘Kwartet voor het einde van de tijd

Zonder aarde
Zonder zon
Inwijkelingen
De liefdesklacht van grashalmen
Colony collapse disorder
Urban beekeeping
Adoro te
BergingGeen opmerkingen: