dinsdag 28 mei 2024

Voorstelling Elders Literair#3 in Boekhandel Limerick

 


Vrijdag laatst 24/5/2024 werd in de Gentse boekhandel Limerick het derde nummer van het Nederlandse literaire tijdschrift ‘Elders Literair’ voorgesteld. Een knap idee om een in se Nederlands tijdschrift ook ’s in Vlaanderen voor te stellen.

De literaire honneurs in Gent werden waargenomen door schrijfster Kristien DeWolf 'Ambassadeur van Elders Literair' voor Vlaanderen. Er was muziek van Esther Coorevits die Loeke Vanhoutteghem, spoken word-artiest, begeleidde op viool. Voorts hield schrijfster Marjanne Sevenant ons bij de les met haar verhaal "Vis bereiden" en nam redactielid Felix Monter een interview af van schrijver Han Leeferink van wie in juni 2024 een zwerfdagboek verschijnt. De introductie van Leeferink was meteen goed voor een mooie 'mini-leiding op het Taoïsme'.

De jonge dichter Vince Noens, van wie in het derde nummer twee gedichten zijn opgenomen las zes gedichten en Kristien De Wolf, ingeleid door redactielid en auteur Kees Ruys las tot slot nog voor uit haar biografische roman 'Mooie Jo' die onlangs verscheen bij Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Wij waren er en zagen dat het goed was.

(Paul Rigolle)

Het tijdschrift Elders literair verschijnt 2x per jaar en is bij elke (online) boekhandel, via de website van Elders en bij uitgeverij In de Knipscheer (Haarlem) te koop voor € 15,- (exclusief verzendkosten).

Meer info via Uitgeverij De Knipscheer en Elders Literair
Zie ook dit Facebook-bericht

Presentatie EldersLiterair#3

#eldersliterair #eldersliterairtijdschrift #literairtijdschrift #tijdschriftpublicatie #boekhandellimerick

Enkele sfeerbeelden. Helaas niet altijd even scherp.


Loeke Vanhoutteghem en Esther Coorevits


Felix Monter interviewt Han Leeferink

Marjanne Sevenant

Kristien De Wolf

Vince Noens



Kees Ruys




Geen opmerkingen: