dinsdag 16 januari 2024

Koningin van de Keizer-Patrick Cornillie

Cinema ‘De Keizer’, een legendarische en heel goed en authentiek bewaarde bioscoop in het West-Vlaamse Lichtervelde bestaat 100 jaar. De zaal werd decennialang uitgebaat door Agnes Debaillie, bijgenaamd de Koningin van de Keizer. De huidige uitbaatster Stephanie Caset greep samen met een team vrijwilligers het honderdjarig bestaan van haar bioscoop met beide handen aan om uitgebreid stil te staan, en om te vieren. Het hele feestjaar door - de cinema is ondertussen een Cultuurhuis geworden - brengt ze mensen op een culturele manier samen in de historische setting van de Cinema. Uit eeuwige liefde voor de film!

Op zondag 28 januari wordt om 10:00 u. “100 jaar De Keizer” ingezet met “Koningin van de Keizer”, een voorstelling van een gedichtenbundel van Patrick Cornillie. De bundel is een uitgave van Uitgeverij Bibliodroom.
Meer info over de voorstelling via dit bericht op de site van Patrick Cornillie en op de site van Cultuurhuis De Keizer.

De komende dagen publiceert De Schaal van Digther twee gedichten uit de bundel.

‘Koningin van De Keizer. Gedichten over 100 jaar cinema in Lichtervelde’ – Patrick Cornillie, Uitgeverij Bibliodroom, 52 blz. (met hardcover en rijkelijk geïllustreerd) – 14,95 euro.Cultuurhuis De Keizer
Koningin van de Keizer

Uitgeverij Bibliodroom
Thuissite Patrick Cornillie


 Geen opmerkingen: