zaterdag 11 februari 2017

Poëzieprijs van de Stad Harelbeke - de laureaten

Verleden week zaterdag 4/2/2017 werd niet alleen de Poëzieprijs van de Stad Izegem uitgereikt maar ook die van de Stad Harelbeke! Twee poëzieprijzen waarvoor anoniem dient te worden ingezonden die op een boogscheut van elkaar op een en dezelfde dag worden toegekend... Het bestaat! In de voorbije week las je hier in deze bladzijden de afloop en ook de winnende gedichten van de wedstrijd in Izegem. In Harelbeke lieten de berichten omtrent winnaars en verliezers wat op zich wachten. In fel contrast met de wedstrijd in Izegem, werden voor deze prijs meer dan 700 gedichten ingestuurd. Uiteindelijk trof de jury die bestond uit Philip Hoorne, Sylvie Marie en Herman Leenders navolgend verdict:

Winnaars categorie + 25 jaar:
1. Ernie Bossmann (°1966) uit Nijmegen
2. Iris Wijnants (°1983)
3. Tania Verhelst (°1974) uit Assebroek
4. Astrid Haerens (°1989) uit Elsene

Winnaars categorie - 25 jaar:
1. Ulrike Burki (°1998) uit Antwerpen
2. Dorien Couton (°1995) uit Belsele
3. Emma Loncke uit Zwevegem (°1995)
4. Mattijs Deraedt (°1993)
5. Kiana Willem (°2002) uit Rollegem-Kapelle

Per abuis wordt Ernie Bossmann in het juryverslag een man genoemd. Opmerkelijk ook dat de laureate van de wedstrijd bij de jongeren, Ulrike Burki, ook verleden jaar al met de hoofdprijs ging lopen. En even opmerkelijk was dat de laureaten, behalve één, allen dames waren! De winnende gedichten werden opgenomen in een gelegenheidsbloemlezing met de titel "Steeds scherper de contouren". Verkrijgbaar op aanvraag bij de Stad Harelbeke.

Van Ernie Bossmann kregen we de toestemming om haar geprimeerde gedichten hier vandaag en morgen te publiceren. Waarvoor heel veel dank!

(eveneens dank aan Jan van meenen voor de berichtgeving.)


Geen opmerkingen: