woensdag 8 februari 2017

Engelenspoor - Jan M. Meier - Voorpublicatie

Op zaterdag 18 februari 2017 wordt om 16:00 uur in het Gentse Poëziecentrum Engelenspoor, de nieuwste dichtbundel van Jan M. Meier voorgesteld. Collega-dichter Peter Theunynck leidt de bundel in, Jan M. Meier leest voor en Laura Maes zorgt voor muzikale tussenkomsten.

Jan M. Meier (Gent, 1951, pseudoniem van Jean-Marie Maes) was medeoprichter en redacteur van Restant, redacteur van Yang
en momenteel van Deus ex Machina. Eerder publiceerde hij de dichtbundel Figuratie (1972) die bekroond werd met de debuutprijs  voor poëzie van de provincie Oost-Vlaanderen. Hij bezorgde tevens monografieën over Ivo Michiels en Hedwig Speliers.

Het grootste deel van zijn poëtisch oeuvre is tot dusver ongepubliceerd gebleven. Met ‘Engelenspoor’ komt daar nu verandering in. Eerder publiceerde Jan M. Meier in de loop van 2016 op ‘de Schaal van Digther’ de gedichten De tuin, Mysterie,Verstild verlangen, Kleurbegin en Van steen Voormelde gedichten kwamen uit de bundel “Tekenen”, een ander, nog ongepubliceerd typoscript van Jan M. Meier.

Vanaf vandaag publiceert 'de Schaal van Digther' in voorpublicatie drie gedichten uit de bundel Engelenspoor.


Poëzie van Jan M. Meier

Geen opmerkingen: