dinsdag 12 maart 2024

Memento, meerstemmig woordkunstenfestival in Kortrijk - Editie 2024



Komend weekend staat in Kortrijk zowat alles in het teken van het woordfestijn "Memento, een meerstemmig woordkunstenfestival", editie 2024.

Memento is een initiatief van 'Letterzetter Kortrijk' en maakt, geloof ons vrij, zijn woord- en andere missies telkens weer helemaal waar. Een greep uit de namen van wie er dit jaar allemaal te horen en te zien zal zijn:
Erwin Mortier, Tiemen Hiemstra, Maria Barnas, Oerhert van Astrid Haerens (binnen Jazzlab), Annelies Verbeke, Simone Atangana Bekono, Meredith Greer, Zindzi Tillot, Charlotte Van den Broeck, Hannah Chris Lomans en Nele Buyst en Donald Niedekker. Er zijn ook expo's met werk van o.m. Caro Van Thuyne, Maarten Inghels, J.V. Neylen en tal van andere auteurs en kunstenaars.

En "Roering" is er bovendien en al van voor er begonnen wordt in overvloed:

"Ruim voor Memento Festival van start gaat, is en was die er al. Op de thuispagina krijg je de kans om al betrokkenheid op te bouwen met de makers die toewerken naar het festival. Deze kunstenaars (collectieven) ontwikkelen interventies, installaties, publicaties of ontmoeten elkaar in werkateliers. Ze lanceren open calls en zetten met burgers projecten op. Hier delen ze hun ervaringen. Je krijgt zo - als bezoeker van het festival - een unieke kijk op het creatieproces."

Voor het volledige programma verwijzen we graag naar de festivalsite:

https://www.mementowoordfestival.be/




Geen opmerkingen: