woensdag 4 oktober 2023

Naar Aristoteles'graf - Stefaan Pennynck

Boekvoorstelling

Op zaterdag 21 oktober 2023 stelt de Oostende dichter en auteur en bestuurslid van de VWS Stefaan Pennynck om 19u30 in Galerie de Feniks zijn boek 'Naar Aristoteles' graf' voor.

'Naar Aristoteles' graf' is een 17 bladzijden lang imaginair reisgedicht in kwatrijnen met tussenzangen over heden en verleden, helden en goden, met verwijzingen naar oude en recente verhalen.

Ontstaan van het gedicht

Toen in 2016 wetenschappelijk bewezen werd dat het graf in zijn geboorteplaats Stagira (een 60 km. van Thessaloniki), effectief de laatste rustplaats van Aristoteles was, kreeg de auteur zin in een cultuurhistorische reis door Europa naar deze bron van ons westers denken. Het idee resulteerde in dit imaginair reisgedicht in kwatrijnen met tussenzangen.

Over de illustraties

De bundel is geïllustreerd met 6 analoge z/w zelfportretten door Samuel Pennynck in confrontatie met 6 tekeningen uit Expressions de passions de l'âme door Charles Lebrun uit 1732. De taal van de gemoedsuitingen op het gezicht zijn tijdloos en universeel en geven de onderliggende emoties van het gedicht weer: bitterheid, verdriet, afschuw, angst, verwondering en bewondering

Samuel Pennynck (Oostende; 2001) is master in de kunstwetenschappen (UGent), volgt fotografie aan het KASK in Gent en werkt mee aan diverse kunstprojecten als fotograaf en auteur. Alle voor deze publicatie gebruikte foto’s zijn van zijn hand.

Praktisch

Verschijnt 21/10

Boekvoorstelling op zaterdag 21 oktober om 19u30 in Galerie de Feniks, Langestraat 93 8400 Oostende.

Op dat ogenblik loopt er in Galerie De Feniks een fototentoonstelling (18-29/10) van vier fotografen, waaronder Samuel Pennynck.

Wie niet aanwezig kan zijn op de boekvoorstelling, kan nog tot en met zondag 29 oktober terecht in de galerie.
Het boek is te koop bij de auteur via
stefaan.pennynck@telenet.be

Naar Aristoteles' graf, 48 p., 15 euro (evt. verzending + 5euro)

De Schaal van Digther publiceert in voorpublicatie vandaag ook 2 excerpten uit het boek.

Facebook-event voorstelling

Uittreksel uit het boek in voorpublicatie op DSvD 

 

 


 


 


 

Geen opmerkingen: