maandag 9 oktober 2017

Poëzieprijs van de Stad Oostende

Nog tot 1 november 2017 kan er worden deelgenomen aan de tweejaarlijkse poëzieprijs van de Stad Oostende. We knippen en plakken hier even de belangrijkste gegevens:
Tot 1 november 2017 kan iedereen één of twee ongepubliceerde Nederlandstalige gedichten -met een maximale lengte van een A4-pagina- inzenden bij de dienst Cultuur. Krijg met jouw gedicht een plaatsje in onze hall of fame en maak kans op enige roem. Bovendien ontvangt de laureaat 3.000 euro, de tweede prijs bedraagt 1.500 euro en de derde prijs telt 750 euro.
De jury bestaat uit Frank Decerf (Digther-redacteur), Hester Knibbe, Koen Stassijns, Lies Van Gasse, Ivo van Strijtem, Geert Van Istendael en Koen Vergeer. De voorzitter van de jury is Ivo van Strijtem. De schepen van Cultuur is ere-voorzitter. Martine Meire, directeur-cultuurbeleidscoördinator, is secretaris van de jury. Blaas deze kenners van hun sokken en verbaas hen met jouw eigen stukje poëzie.
De Proclamatie vindt plaats in januari 2018. De prijs is een organisatie van de dienst Cultuur van de Stad Oostende in samenwerking met Bibliotheek Kris Lambert. Het volledige reglement kun je downloaden via deze link:

Deelnemingsvoorwaarden Poëzieprijs Stad Oostende 2017-2018

De schaal van Digther wenst je veel succes!


Geen opmerkingen: