woensdag 16 februari 2022

Appelblauwzeegroen van Herlinda Vekemans-de voorstelling

We zijn het elke dag weer gewoon om de wereld met mensenogen te bekijken. In 'Appelblauwzeegroen' wordt de lezer tot een ruimere blik uitgenodigd, met oog voor de in elkaar overvloeiende kleuren van onze aarde en alles wat er leeft.

Herlinda Vekemans en Poëziecentrum hebben het genoegen om iedereen uit te nodigen op de feestelijke voorstelling van de nieuwe dichtbundel 'Appelblauwzeegroen'. De voorstelling gaat door op zaterdag 5 maart 2022 in de Leuvense Bib Tweebronnen in Leuven (grote zaal tweede verdieping). Iedereen is hartelijk  welkom zonder vooraf in te schrijven!

Het programma ziet er als volgt uit:
 
Inleiding en interview van Herlinda Vekemans door dichter en literair
vertaler Bart Vonck. Later in maart keren de twee dichters de rollen om en stelt Herlinda de nieuwe bundel van Bart voor.
Muzikale omlijsting door Serdar Demirbas (saz en zang) en Ann De Lentacker (clavicymbalum en zang)
Boekenverkoop en receptie.

Digther-redacteur Herlinda Vekemans (1961) geeft Engels voor medische en biomedische doeleinden aan de KU Leuven. Ze publiceerde eerder vier bundels bij PoëzieCentrum. Ze debuteerde in 2005 met 'versneden'. Daarna volgden 'Buiging' (D.D. Sjostakovitsj) (2006), 'Schrikdraad' (2011) en 'Kwartet voor het einde van de tijd' (O. Messiaen) (2015).

De komende dagen heeft 'De Schaal van Digther' het genoegen om bij wijze van voorpublicatie drie kraakverse gedichten uit de bundel te publiceren.
Morgen donderdag 17/2/2022 is dat 'Foraminiferen'. Vrijdag en zaterdag volgen nog 'Zeem' en 'Aanzegging'.

Meer info: 

Poëziecentrum-bericht
Voorstelling 5 maart 2022-Bib Leuven
Uit in Vlaanderen-bericht
Thuissite Herlinda Vekemans

Bestellen via de webshop van het Poëziecentrum
 
 





 

 



 

 



 

 







Geen opmerkingen: