vrijdag 5 november 2021

Als de lucht valt - Nieuwe bundel van Ann Van Dessel

Als de lucht valt (Uitgeverij P Leuven) is de titel van de nieuwe dichtbundel van Ann Van Dessel die  op zaterdag 20 november 2021 om 15u wordt voorgesteld in de Kaleidoscoop in Mortsel.

De Schaal van Digther is verheugd om hier in de komende dagen vier gedichten uit de bundel te kunnen publiceren. Het zijn de gedichten chronos, zo hoort het, koeien en klimaatverandering.

Flaptekst (voor)

Als de lucht valt, zijn alle mussen dood, klinkt behoorlijk apocalyptisch. In haar nieuwe bundel zet Ann Van Dessel inderdaad en bij momenten letterlijk de wereld op z’n kop. Want de tijd stort in en als er sterren in het gras gloeien lijkt de dood dichtbij. Die wordt als een oude vriend in de ogen gekeken. Vers na vers geeft de leegte zich bloot. Die blijkt geen angstwekkende diepte maar een levende bron van mogelijkheden te zijn.

Van Dessel schrijft lang nog geen einde aan de wereld. Integendeel. Als straks de lucht valt / leggen we de zon in een bergkom / zetten we voorzichtig / de hemel op aarde neer.

Als de lucht valt leest als een openbaring. Om te kunnen vliegen hoeven we de zwaartekracht slechts te herschrijven

Flaptekst (achter)

Dichter en schrijfcoach Ann Van Dessel woont in Mortsel.

Haar bundels Een kei in duren (2013) en Toverstroming (2017) verschenen bij Uitgeverij PLeuven.

Als de lucht valt staat op stapel.

Samen met H. Pinnoo, E. Steyaert, H. Van Cauteren en D. Billiet schreef zij Een kier in het rumoer, een bundel vol stiltegedichten en Lopen op los zand: gedichten om kanker neer te schrijven, ook uitgegeven door Uitgeverij P.

Ann is lid van Campo Copla, een kleinschalig dichterscollectief dat op grote schaal schrijf- en levensvreugde veroorzaakt.

Ann is overtuigd Klimaatdichter en Dichter van Wacht in hart en pen.

Missie: poëzie van het voetstuk halen en terug aan de mensen geven. Want poëzie is van iedereen. En iedereen is poëzie. 

Website Ann Van Dessel
Ann Van Dessel bij Uitgeverij P

 



Ann Van Dessel - Foto © R.Vollekindt

Geen opmerkingen: