maandag 2 mei 2016

Wij vreemden - Edward Hoornaert - Voorpublicatie

Op vrijdagavond 6 mei stelt uitgeverij Kleinood & Grootzeer om 20:00 u. de debuutbundel 'Wij vreemden' van Edward Hoornaert voor in 't Leeshuus te Oostende.

Reinout Verbeke leidt de bundel in. Edward Hoornaert leest gedichten voor, afgewisseld met de dichters Reinout Verbeke en Daan Borloo.
Sam David (Vloedt) zorgt voor de dialoog poëzie-muziek.
Nadien receptie en signeersessie. Vooraf aanmelden via: uitgeverij@kleinood-en-grootzeer.com.

Vanaf vandaag publiceert 'de Schaal van Digther' op deze site drie gedichten in voorpublicatie.

Over de debuutbundel en het werk van Edward Hoornaert vermeldt de uitgever Kleinood & Grootzeer op zijn website:

Op een bezwerende toon registreert Edward Hoornaert de ontwrichtende symptomen van vervreemding tegen de achtergrond van onze sterfelijke natuur. De bal stuitert almaar minder hoog tot hij uiteindelijk komt stil te liggen, de zwaartekracht van de dood spelbreker bij uitstek. Onderweg verliezen wij almaar meer aan weerstand. De gedichten in Wij vreemden zijn evenveel pogingen het hunkerende leven tegen het licht van de dood te houden. Hierdoor kan bij momenten meteen ook de indruk van de omgekeerde beweging ontstaan, namelijk het scheppen van dood tegen de achtergrond van het leven. Het leven wordt in die zin één en al anticiperen op de dood. De gedichten meteen ook een antidotum tegen de eindigheid inherent aan het leven.

Over Edward Hoornaert:
Hij studeerde in 2003 af als licentiaat in de Romaanse filologie aan de KULeuven
en koos er voor om als leraar te gaan werken. Zijn gedichten verschenen in verschillende literaire tijdschriften waaronder De Schaal van Digther, Kluger Hans, Meander, Plebs en Met Andere Zinnen. Hij werd meermaals bekroond voor zijn poëzie en werk van zijn hand werd gepubliceerd in diverse bloemlezingen. Hij is oprichter en redactielid van een twee powezie , een poëzieproject dat het puntdicht nieuw leven wil inblazen.


Uitnodiging 'Wij vreemden'
Blog Edward Hoornaert
Bericht bij Uitgeverij Kleinood en Grootzeer
Een twee powezie
't Leeshuus
Digther - Bericht over de voorpublicatie

Nawinter
Cocon
Vloeiing


Geen opmerkingen: