maandag 9 mei 2016

In uiterste staat - nieuwe bundel van Frederik Lucien De Laere

Komende vrijdag (een dertiende!) wordt in Brugge in het Literair Salon van boekhandel De Reyghere In uiterste staat, de nieuwste dichtbundel van Frederik Lucien De
Laere voorgesteld. Het belooft een unieke presentatie te worden met dans en performance waarin het thema uit de bundel 'de limieten van het menselijk bestaan' centraal staat. Een verkenning van wat die uiterste staat kan zijn: pure liefde, ascese, ultieme lichamelijke of geestelijke inspanning, het tonen van intense emoties... met in de hoofdrol een hedendaagse Maria Magdalena.

Louise Raes (dans, performance) en Els Deceukelier (regie) creëerden het stuk samen met de auteur, vertrekkend van de gedichten uit de bundel.

In uiterste staat - een publicatie van Uitgeverij Vrijdag - is de vierde dichtbundel van de Brugse dichter Frederik Lucien De Laere. In zijn nieuwe bundel
heeft de dichter het over mensen in extreme situaties, hij verkent het menselijke kunnen en wat de mens aankan. Gedichten over o.a. sjamanisme, insomnia, stunts, passie, ziekte, oorlog, ontbering en slavernij passeren de revue, in een zowel historisch als actueel tijdskader.

Wegens de grote belangstelling voor deze theatrale bundelvoorstelling, werd intussen besloten om de laatste repetitie voor de officiële voorstelling open te stellen voor publiek. Indien u interesse heeft om deze unieke ervaring alsnog mee te maken, bent u op de vooravond van de lancering meer dan welkom in het boekensalon van boekhandel De Reyghere. De bundel zal ook op deze avant-première-avond verkrijgbaar zijn!
Gelieve uw komst evenwel vooraf te melden via klantendienst@dereyghere.be

(Bron info: Uitgeverij Vrijdag, Boekhandel De Reyghere en de auteur)


Vandaag ook publiceert 'De schaal van Digther' bij wijze van voorsmaakje het gedicht Drang, een van de gedichten uit In uiterste staat.

Verdere info:
www.frederikluciendelaere.be
http://www.dereyghere.be/index.php/salon/poezie/583
https://www.facebook.com/events/1681276915470862/
Uitgeverij Vrijdag


Geen opmerkingen: