woensdag 27 april 2016

Rozalie Hirs in het Penhuis

Zondagmorgen 24/4/2016 laatst was Rozalie Hirs te gast in 'het Penhuis'. Dit keer had het Kortrijkse literaire genootschap, dat wat ons betreft binnenkort 's vanwege onvolprezen en hardnekkige poëtische verdiensten één of andere award dient
te krijgen, als locatie het stemmige Antigone-theater uitgekozen. De voorstelling ging door in samenwerking met het 'Festival van Vlaanderen Kortrijk'. Een ruim publiek zag en hoorde er hoe Digther-redacteur Alain Delmotte één van de boeiendste dichters van het moment tot mooie overwegingen wist te verleiden. Maar Rozalie Hirs schrijft niet alleen gedichten, ook als componiste heeft ze renommée verworven... In Kortrijk werd haar lezing begeleid door de opvoering van drie van haar stukken (Nadir, Zenith en Bridge of Babel) door het Quator Bozzini. Mooie & hartverwarmende voormiddag!

Ook nog even meegeven dat de volgende & alweer niet te missen activiteit van Het Penhuis gepland is voor 9/10/2016. Dan staat duivelskunstenaar-schrijver Christophe Van Gerrewey op het programma. Gastheer is Daniël Rovers.

(P.R.)


Extern:
Website Rozalie Hirs
Blogspot het Penhuis
Het Penhuis op Facebook
Quator Bassini
Website Stad Kortrijk - Het Penhuis
Antigone-theater Kortrijk
Festival van Vlaanderen Kortrijk


Geen opmerkingen: