woensdag 29 april 2015

Leven als lijfmotief

Voor het gedicht “Gay Tango” ontving Erwin Steyaert verleden week in zijn thuisstad Brugge de literaire prijs “Leven als lijfmotief”. Erwin Steyaert publiceerde zeer recent samen met zijn andere Pazzi-di-Parole-collega’s Hilde Van Cauteren, Ann Van Dessel en Daniel Billiet de mooie bundel ‘Een kier in het rumoer’ (Uitgeverij P). Later komt Digther met een recensie nog terug op deze bundel.

De Schaal van Digther prijst zich ondertussen gelukkig om hier op deze bladzijden de komende dagen het geprimeerde gedicht en ook nog twee nieuwe gedichten van Erwin Steyaert te mogen publiceren.

Op de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd werden in Brugge ook nog Shari Van Goethem uit Niel (met haar gedicht ‘Goede grond kiezen’), en Cora De Vos uit Nederland (met ‘Nog niet’) bekroond. De jongerenprijs ging naar de 16-jarige Denise De Bruijn.

In de jury zaten Daniel Billiet, Philip Hoorne en Albrecht B Doemlicht. Secretaris van de jury was Geert Viaene. Er werden niet minder dan 681 gedichten ingestuurd door 441 verschillende dichters. De tien eerste gedichten werden heel mooi geillustreerd door de Brugse kunstenaar Peter Jonckheere. Zo maakte hij behalve bij het werk van de prijswinnaars ook nog nieuw werk bij gedichten van Jo Gilissen, Jan Van Meenen, Laurens Hoevenaren, Dries Ketels, Bert Leysen, Ann Van Dessel en Benoni Vansteenlandt.

Bij "Leven als lijfmotief" hoort ook een gelijknamige dichtbundel waarin 46 gedichten werden opgeomen. De bundel bevat het werk van de tien laureaten en gedichten van nog een aantal andere inzenders waarbij ondermeer Philippe Jacobs, Niels Blomberg, Ward Mertens, Romain John Van de Maele, Gil Vander Heyden, Paul Vincent, Akim A.J.Willems, Maarten Goethals en Digther-redacteur Paul Rigolle).

Meer info: “Leven als lijfmotief” – Levenshuis-site


Geen opmerkingen: