maandag 22 september 2014

Lichtgezichten – voorpublicatie – Jan Van Meenen

Op zaterdag 27/9/2014 wordt om 19:30 u in de Gotische zaal van het Kortrijkse stadhuis ‘Lichtgezichten’, de nieuwe dichtbundel van Jan Van Meenen voorgesteld. Eerder publiceerde Van Meenen ‘Aarzelend Gedicht’ (1998) en ‘Weerwerk’ (2001).

Ook in zijn eerste bundels was het licht al veelvuldig en in veel gestalten aanwezig. “Gestelpt en gestolpt”, zegmaar. In ‘Lichtgezichten’ wordt de heel eigen queeste van de dichter naar het licht er niet minder op. Digther publiceert deze week in absolute voorpublicatie vijf gedichten uit de nieuwe bundel. 'Lichtgezichten ' is net als de eerste bundels een uitgave van Uitgeverij P. Vandaag een eerste gedicht: 'Incantate'

"De poëzie van Jan Van Meenen steekt vol aarzelende schoonheid, bewust kleingehouden voor het geweld van grote woorden. De dichter loopt aan de hand van Giotto en stofstuift puinpijn uit zijn longen. Taalrijk gaan de geruchten. Van mond tot mond. En over dit alles ligt, lipzacht, een lila opgewonden licht. In de poëzie van van meenen sterven de dichters niet, ze verstillen zoals reigers gaan. Zoals letters als libellen keren in het wit." (Paul Rigolle op de achterflap)

Gedichten van Jan Van Meenen op 'de Schaal van Digther':

Incantate
Microsopie
Lisboa
Tafeltje naast ons
Wellicht


Meer info:
Uitgeverij P
Info over de voorstelling
Pdf uitnodiging

Geen opmerkingen: