woensdag 12 november 2008

Logisch Logboek


6.00. Om een verjaardag te vieren kruipen we naar de tuin. Daar ligt een horloge begraven, met huidschilfers en een oude trui, ooit beslapen door een hond die in staat van Opperste Braafheid zich uitstrekte naar de kamer.

7.00. Een vannacht ontwikkelde hypothese luidt dat dromen niet bestaan - enkel vlinders die zich loom bewegen en vliegend de verandering in gaan.

8.00. De laatste keer dat wij in de boeken keken was het licht. De letters waren nauwelijks te onderscheiden. Als in een wolk verscheen ons toen een zachte stem die onze wegen voorgoed zou veranderen: 'Wij gaan welhaast sluiten, zou u het pand willen verlaten?'

9.00. We zetten het nog eens op een slapen. De dag keert zich zonder veel moeite weer om. We denken aan al die minnaars die in het water moeten slapen, sonnettencyclus in de hand, en het vege modebewuste lijf gewikkeld in een plastic zak. Met trillende handen schrijven ze een ansichtkaart, met oude adressen versierd en aangetekend tot zinken gebracht. De fontein die hen als een visioen verschijnt staat in direct verband met de hond die zijn terrein markeert.

10.00. We staan op en vallen uit het raam, toilettas in de hand, en met voldoende veiligheidsspelden op zak om ons te bezeren.

© Eelke van ES

Eelke van Es (Eindhoven 1979) woont en werkt in Groningen. Publiceerde
recent in Kosmose, Op ruwe planken, Krakatau en Tzum (2008.
Weblog: "Prins Eelke" - http://eelke.web-log.nl


Logisch Logboek is gepubliceerd in Digther-2008/3

Geen opmerkingen: