donderdag 5 maart 2020

Wim Vandeleene debuteert met 'Duikvlucht'

Op zaterdag 21/3/2020, de eerste dag van de lente en de dag ook waarop - Prijs de Poëzie! - in Amsterdam de laureaten van de Grote Poëzieprijs en de Gedichtenwedstrijd worden bekendgemaakt stelt de Brugse dichter Wim Vandeleene in het Poëziecentrum zijn debuutbundel voor. ‘Duikvlucht' is de richtinggevende titel en de bundel is een uitgave van Uitgeverij De Zeef die daarmee al aan haar vijfde publicatie toe is. Zoals het meestal met debuutbundels gaat is ook 'Duikvlucht' een bundel met het beste van wat de dichter tot dusver heeft geschreven. Dat is bij Vandeleene (°Kortrijk, 1972) niet niks. Hij maakt sinds jaren deel uit van het collectief Obsidiaan en publiceerde in tijdschriften als Poëziekrant, Het Liegend Konijn, Het Gezeefde Gedicht, Kluger Hans en De Schaal van Digther.

Zegt de flaptekst: "Een debuterende dichter die onmiddellijk debuteert met een eigen stijl, het is weinigen gegeven. Wim Vandeleene is daar perfect in geslaagd. Uit jarenlang schaven aan honderden gedichten heeft hij een dichtbundel gepuurd die stilistisch en inhoudelijk gaaf is. Met een eigen beeldspraak die geënt is op wetenschappelijke kennis brengt hij héél diverse thema's tot leven. 'Hij gaat geen enkele uitdaging uit de weg. De lezer staat ervan te kijken hoeveel metier deze dichter al heeft en laat zich meeslepen op een duikvlucht langs stamvaders, ijsmummies, het midden van de cirkel, vergeethoeken of blanco bestemmingen."

We zijn alvast zéér benieuwd om de bundel straks met volle overtuiging in te duiken!

'De Schaal van Digther' mag met veel genoegen, bij wijze van voorpublicatie, vanaf morgen en de daaropvolgende dagen vier gedichten uit 'Duikvlucht' publiceren.



Het programma op za 21 maart 2020:
16:00 u. Ontvangst in het Poëziecentrum

Roel Richelieu Van Londersele verwelkomt
Runa Svetlikova leidt de bundel in
Collega-dichters van het Obsidiaan-collectief lezen:
Reinout Verbeke
Edward Hoornaert
Tania Verhelst

Wim Vandeleene "brengt zijn favoriete gedichten met klanktapijt"
Muziek: Mondayitis
Receptie en signeersessie


Meer info:
Uitnodiging Poëziecentrum
Uitgeverij De Zeef op Facebook
Wim Vandeleene-Facebookpagina


'Duikvlucht' van Wim Vandeleene
Uitgeverij De Zeef
Prijs:17 euro
het boek bij u thuis: + 4 euro
verzendingskosten
ISBN: 978-94-93138-17-9 
Depot / 5658/ 12






Geen opmerkingen: