dinsdag 14 januari 2020

Grote Gevoelens - Jan M. Meier

Op zaterdag 15 februari 2020 wordt om 16:00 u. in het Gentse Poëziecentrum met
'Grote gevoelens' een nieuwe dichtbundel van Jan M. Meier voorgesteld. Het is na Engelenspoor (2017) en Tekenen (2018) al de derde publicatie van Meier die verschijnt bij Uitgeverij P.
Jan M. Meier (Gent, 1951) is sinds 2002 het pseudoniem van Jean-Marie Maes. Hij was medeoprichter en redacteur van Restant, redacteur van Yang en Deus ex Machina. Hij debuteerde met de bundel Figuratie (1972). Meier publiceerde creatieve, literair-kritische en wetenschappelijke bijdragen in diverse bladen. Gedichten uit Engelenspoor werden in vertaling opgenomen in een overzicht van de hedendaagse Vlaamse letteren in het Servische tijdschrift Erazmo (10/2017). Ook werd hij genomineerd voor de Melopee poëzieprijs 2019.

De nieuwe bundel wordt geïllustreerd met tien schilderijen van Evelien Sergeant. De schilderijen van Evelien Sergeant (Gent, 1977) creëren beelden die aansluiting vinden bij de beeldtaal van de bundel: vervoering en pijn in vele variaties.

De Schaal van Digther publiceert bij wijze van voorpublicatie 'Regels van ontregeling', een cyclus uit de bundel. Na te lezen via deze link.


Boekvoorstelling 'Grote gevoelens'
Poëzie-blog van Jan M. Meier
Blogbericht voorstelling bundel bij Vrolijk Puin - Jan M. Meier

Evelien Sergeant op Instragram
Thuissite Evelien Sergeant
Facebook-pagina Evelien Sergeant© Jan M. Meier -foto Sprekende EzelsGeen opmerkingen: