donderdag 9 augustus 2018

Mijn naam op de deur - debuutbundel van Astrid Arns

Vanaf vandaag publiceert 'de Schaal van Digther' drie gedichten van Astrid Arns. Dit bij wijze van voorpublicatie uit haar op komst zijnde debuutbundel "Mijn naam op de deur". Astrid Arns (°Gent, 1960) is onderwijzers ('Het Kompas', Gent) en dichter.
Ze publiceerde in de voorbije jaren gedichten in ondermeer Poëziekrant, De Schaal van Digther en Het Gezeefde Gedicht. In 2016 werd ze laureaat van de Melopee Poëzieprijs die het beste gedicht verschenen in een literair tijdschrift bekroont. In 2018 was ze laureaat van de Boontjesprijs met het gedicht 'Requiem' en kreeg ze de derde prijs in de tweejaarlijkse Poëziewedstrijd van de Stad Oostende.
In 2017 stond op het podium tijdens de poëzieroute Gent en de Vlaamse Poëziedagen in Ooidonk. Laatst was ze ook te gast in Groningen op "Dichters in de Prinsentuin". In maart en juni 2018 trad ze samen met haar dochter Jana Arns en haar nicht Frouke Arns (voormalig stadsdichter Nijmegen) op onder de noemer 3xArns en daarmee basta.

Haar poëziedebuut 'Mijn naam op de deur' verschijnt in september bij Uitgeverij P. De bundel wordt feestelijk voorgesteld op zaterdag 15 september 2018 in het Poëziecentrum.

Eerder verschenen op deze Digther-site in november 2016 al de gedichten Spijker, Hommage, Tafereel, Meeting en Schemerzone.
Vanaf vandaag publiceren we graag in voorpublicatie uit 'Mijn naam op de deur' de navolgende gedichten:

* Do 9/8/2018: Achterom - Astrid Arns
* Vr 10/8/2018: In het park - Astrid Arns
* Za 11/8/2018: Kalverliefde - Astrid Arns


Geen opmerkingen: