zondag 5 februari 2017

Poëzieprijs van de Stad Izegem - Editie 2016

Als sluitstuk van “Poëziepretpark 2017”, een felgesmaakte en vaak verrassende en ontroerende poëtische evocatie van de leerlingen Woord en Muziek, werd gisterenavond in CC De Leest in Izegem de tweejaarlijkse poëzieprijs uitgereikt. De jury
bestond uit Jooris Van Hulle (voorzitter), Carl De Strycker, Bart Cafmeyer en ex-laureaat van de prijs Paul Rigolle. Tom Colpaert trad namens de Stad op als gewaardeerd secretaris van de jury. Bij deze editie waren er dit keer twee laureaten. De prijs werd immers gelijkmatig verdeeld tussen Geert Viaene en Kris De Lameillieure, die beiden – als vaak gezeefde dichters - stilaan meer dan een paar opmerkelijke poëtische sporen aan het verdienen zijn. Hun winnende inzendingen werden elk met 500 euro beloond.

De kleine bloemlezing die naar aanleiding van de prijs werd gepubliceerd bevat naast de geprimeerde gedichten van de laureaten tevens werk van de andere genomineerden Erika De Stercke, Erwin Evens, Julia Beirinckx en Marc Bungeneers. Met toestemming van de Stad publiceert ‘de Schaal van Digther’ het volledige juryverslag van de hand van Jooris Van Hulle. We verwijzen daarvoor graag naar dit bericht. Izegem laat nu al weten dat het voor de volgende editie van de prijs, die als twintigste in 2018 een feestelijk karakter moet krijgen, hoopt op héél veel inzendingen.

Poëzieprijs Stad Izegem 2016 – Editie 19 – juryverslag

Foto: vlnr Geert Viaene, Kris De Lameillieure, Jooris Van Hulle, Paul Rigolle en Schepen van Cultuur Kurt Himpe.


Geen opmerkingen: