donderdag 30 april 2015

Project Drijfhout : Frank Decerf meest gelezen

Drijfhout is een project van iStoires - korte verhalen die lang bijblijven - in samenwerking met de dienst Cultuur van de stad Oostende en bibliotheek Kris Lambert. Tussen 1 februari en 1 april 2015 konden auteurs verhalen insturen die zich afspelen in Oostende. Elk verhaal was een uitnodiging om een bijpassende foto te maken. De bibliotheek van Oostende en iStoires nodigde auteurs uit om een fictief verhaal te schrijven over wat vinden met een mens kan doen. De inzendingen moesten voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Op Wereldboekendag, donderdag 23 april 2015, werd Drijfhout feestelijk afgesloten in de bibliotheek. Na het afsluiten van de voorkeursstemmen bleek dat het kortverhaal WEG van Digther-Redacteur Frank Decerf de meeste stemmen had gesprokkeld. Met een totaal van 6000 stemmen werd daarmee duidelijk dat het publiek een klare voorkeur had. Zijn kortverhaal werd voorzien van een passende foto van de hand van Ronny Demorlion. Het verhaal WEG is te lezen op de website van drijfhout.be.Opmerking:
Vraagje aan de webmaster van de site drijfhout.be. Blijkbaar wordt door bepaalde anti-virusprogramma's (zoals Panda bv) de toegang tot de site geblokkeerd. De boodschap daarbij: "Reden: De pagina is ontworpen om uw vertrouwelijke gegevens te stelen (phishing). - URL geblokkeerd: http://www.drijfhout.be"... Iemand daarvan op de hoogte?

Geen opmerkingen: