maandag 8 september 2014

Icaros - Poëziewedstrijd

Icaros - Poëziewedstrijd - Mededeling

In de Agora van het Sint-Lodewijkscollege te Brugge, staat een bronzen beeld van Anne Van Canneyt op een hoge sokkel: de vallende Icaros. Is Icaros het voorbeeld van de vermetele jonge kerel? Was hij misschien een geniale denker die zijn tijd vooruit was maar aan een dwaas detail ten onder ging? Moeten we ons wel storen aan zijn ondergang? Tenslotte heeft hij toch een heldhaftige (en geslaagde) poging gedaan om zijn leven een andere wending te geven. Is Icaros een durver, een dwaas, een schrikbeeld, een utopist?

Stuur naar Renaat Ramon, Betferkerklaan 187, 8200 Brugge, onder omslag en naamloos een origineel gedicht in het Nederlands, dat iets méér is dan een haiku en iets anders is dan een cursiefje en bovendien het woord Icaros bevat. (Wie wil rijmen op een dode mus, gebruikt natuurlijk Icarus.) Iedereen kan meedoen. Je kan je gedicht insturen tijdens de maand september 2014. Er is geen geld te verdienen maar wel digitale roem. De winnende gedichten worden op onze web stek www.cultuurbibliotheek.be gepubliceerd vanaf 20 oktober. De winnaars kunnen zich dan bekend maken door hun gedicht op te eisen en desgewenst van enig commentaar te voorzien. Op de tentoonstelling zullen ze ook te zien zijn. We hopen iets moois te lezen. En, daar zijn we nu al dankbaar voor.

Extern: op de site van de cultuurbibliotheek vind je hier het volledige reglement. (In pdf-vorm).

En meer over het project rond de Verlichting met o.a. op 8/11/2014 een conferentie met de medewerking van Daniël Vande Veire, Henk de Smaele en Jabik Veenbaas vind je hier.


Geen opmerkingen: